Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond, en ligt ten zuiden van Noord-Amerika en ten noorden van Antarctica. Een vakantie naar Zuid-Amerika kan heel erg veelzijdig zijn. En prominent gedeelte van Zuid-Amerika is het Amazone-regenwoud, dit is het grootste tropisch regenwoud in de wereld. Bekende vakantiebestemmingen zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador en Uruguay.

De mooiste bezienswaardigheden

Je kent het wel, van die bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben. Natuurlijk heeft Zuid-Amerika ook een groot aantal bucketlist plekken. Een van die plekken is Machu Picchu in Peru. Machu Picchu is een ruïnestad van de Inca’s en ligt op een hoge bergtop omgeven door het tropisch regenwoud. Wanneer je een bezoek aan Machu Picchu wil plannen is het verstandig dit van te voren vast te leggen. Wanneer je op zoek bent naar een plek die wat beter bereikbaar is, moet je zeker naar de Iguazu watervallen. Deze watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en vormt een groot gebied van watervallen.

Rondreis Zuid-Amerika

Als je van plan bent om langere tijd naar Zuid-Amerika te gaan is het zeker de moeite waard om een rondreis te plannen. Bedenk van tevoren wel de highlights die je wil zien, want het landschap is zo erg uitgestrekt dat het soms lange afstanden zijn die je af moet leggen. Hierdoor is het verstandig een rondreis van tevoren uit te stippen. Maak een reisschema en lees je alvast in over de verschillende bestemmingen. Dit scheelt je op dat moment een hoop stress.

Bekende Zuid-Amerikaanse steden

Van het beeld van Cristo Redentor in Rio de Janeiro tot de straten van Buenos Aires. Zuid-Amerikaanse steden zijn vaak bekend om hun iconische bezienswaardigheden. Als je naar een Zuid-Amerikaanse stad gaat is het wel belangrijk om van te voren jezelf in te lezen over de stad. Sommige Zuid-Amerikaanse steden hebben wijken waar je liever weg blijft. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat veel steden echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Backpacken Zuid-Amerika

Backpacken is een heel erg populaire manier om te reizen. En dat is niet voor niks, de mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je besluit met alleen een backpack op reis te gaan. Het fijne aan een backpack vakantie is de vrijheid, veel backpackers plannen niks. Dit geeft je de mogelijkheid om per dag te bekijken waar je heen gaat.

Geniet ook van uw vakantie!

Wil jij ook de droomreis van je leven maken en betalen in termijnen? Klik dan hieronder op Direct aanvragen en vul je gegevens in.

Lees ook:

Noord-Amerika

Noord-Amerika is het noordelijke deel van het continent Amerika, hieronder vallen onder andere de bekende landen Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Cuba. Maar Noord-Amerika heeft naast deze landen nog zo veel meer te bieden.   De Verenigde Staten Waar moeten we beginnen? De VS is echt een land waar je verschillende keren naartoe kan […]

Azië

Reizen naar Azië zijn populair. En dat is niet gek, want een reis naar Azië is relatief goedkoop. Omdat Azië zo groot is zijn er vele mogelijkheden om naartoe te reizen. Wie bij Azië alleen denkt aan China en Japan heeft het mis! Azië is het grootste werelddeel op de aarde, genoeg om naartoe te […]